Unaprediti poslovni ambijent u Srbiji

Bez autora
Jun 11 2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je neophodno da se smanji stopa nezaposlenosti u Srbiji i poboljša životni standard građana. Vulin je na završnoj konferenciji tvining projekta „Priprema institucija tržišta rada u Srbiji za evropsku strategiju zapošljavanja” ponovio da je borba protiv nezaposlenosti od velikog značaja. On je ukazao na to da je cilj da se izmenama zakonske regulative u toj oblasti unapredi poslovni ambijent i uslovi za privređivanje, a samim tim poboljšaju uslovi za rad. Prema njegovim rečima, usvajanjem izmena Zakona o radu biće poboljšani uslovi za poslovanje, a sa dobrom ekonomijom imaćemo i zadovoljnog radnika.

Unaprediti poslovni ambijent u SrbijiMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je neophodno da se smanji stopa nezaposlenosti u Srbiji i poboljša životni standard građana.

Vulin je na završnoj konferenciji tvining projekta „Priprema institucija tržišta rada u Srbiji za evropsku strategiju zapošljavanja” ponovio da je borba protiv nezaposlenosti od velikog značaja.

On je ukazao na to da je cilj da se izmenama zakonske regulative u toj oblasti unapredi poslovni ambijent i uslovi za privređivanje, a samim tim poboljšaju uslovi za rad.

Prema njegovim rečima, usvajanjem izmena Zakona o radu biće poboljšani uslovi za poslovanje, a sa dobrom ekonomijom imaćemo i zadovoljnog radnika.

Ministar je izrazio zahvalnost partnerima iz Evropske unije na pomoći u ovakvim projektima, i najavio da će se u narednom periodu pažnja usmeriti na smanjenje sive ekonomije.

Pomenuti tvining projekat, koji je EU finansirala sa dva miliona evra, doprineo je jačanju kapaciteta Sektora za zapošljavanje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalne službe za zapošljavanje.

U realizaciji projekta, zajedno sa partnerima iz Srbije, učestvovale su tri zemlje članice Evropske unije, i to Francuska, Rumunija i Švedska.

S obzirom na značaj zapošljavanja, projekat je u periodu od 26 meseci unapredio kapacitete nacionalnih i lokalnih institucija tržišta rada, kao i politiku zapošljavanja u skladu sa standardima EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik